وبلاگ

نحوه استفاده از مولتی متر در تعمیرات تلفن همراه

نحوه استفاده از مولتی متر در تعمیرات تلفن همراه

با مطالعه این راهنما با نحوه استفاده از مولتی متر در تعمیرات موبایل آشنا شوید. یک مولتی متر برای آزمایش و بررسی خوانش قطعات و اجزای مختلف در تلفن همراه استفاده می شود.

دو نوع مولتی متر در بازار موجود است

مولتی متر دیجیتال
مولتی متر آنالوگ

 

می توانید از هر نوع موارد ذکر شده در بالا استفاده کنید زیرا هر دوی آنها کار مشابهی را انجام می دهند. تنها تفاوت این است که یک دیجیتال خوانش ها را در قالب دیجیتال به شما نشان می دهد و در نتیجه در زمان و تلاش شما صرفه جویی می کند. در حالی که در یک آنالوگ، باید خواندن را مطابق با فلش روی صفحه نمایش آن مشاهده کنید. اکثر تکنسین ها ترجیح می دهند از مدل های دیجیتال استفاده کنند. مدل های آنالوگ توسط تکنسین های نسل قدیم استفاده می شود، زیرا آنها آنها را دوست دارند و تمایل خاصی به آنها دارند!

 

یک مولتی متر اعم از دیجیتال یا آنالوگ دارای دو سیم (که پروب نیز نامیده می شود)، یک سیم قرمز و یک سیم مشکی است. پروب قرمز مثبت (+)، در حالی که پروب سیاه منفی (-) است. در الکترونیک همیشه قرمز مثبت و سیاه منفی است.

 

هنگام خرید یک مولتی متر جدید، یک سر پروب قرمز را در شیار VΩ (سوراخ گرد) و پروب سیاه را در شیار COM (به معنی رایج) قرار دهید. شیار سوم یعنی 10A یا 20A در تعمیرات تلفن همراه استفاده نمی شود.

 

در تعمیرات تلفن همراه، ما فقط از یکی از تنظیمات زیر در مولتی متر استفاده می کنیم:

 

1. تنظیم ولت DC: از این تنظیم برای بررسی ولتاژ مواردی که باید بررسی شوند استفاده می کنیم. در تنظیم ولت DC می توان ولتاژ خروجی موارد مختلفی مانند باتری، کانکتور باتری، شارژر، کانکتور شارژ و … را بررسی کرد. با V بزرگ و خط مستقیم با 3 نقطه در زیر آن نشان داده می شود.

 

نحوه بررسی ولتاژ باتری تلفن همراه را بخوانید

 

2. تنظیم مقاومت: توسط این متر می توان مقاومت قطعات مختلف مانند مقاومت ها و غیره را بررسی کرد. همچنین می‌توانیم مقاومت بین 2 نقطه را بررسی کنیم، اگر به آن دستور داده شده باشد که در دفترچه راهنمای سرویس بررسی شود تا هنگام تعمیر یک عیب در مادربرد، مقدار مشخصی به دست آید. با این تنظیمات می توانیم میکروفون تلفن همراه را نیز بررسی کنیم.

 

نحوه بررسی مقاومت در تلفن های همراه را بخوانید.

 

 

3. تداوم: به این تنظیم دیود نیز می گویند. هنگامی که در این تنظیم قرمز را لمس می کنید و پروب سیاه به پایان می رسد، می توانید صدای بوق را بشنوید. با نگه داشتن مولتی متر روی این تنظیم، می توانیم تداوم بین 2 نقطه داده شده را بررسی کنیم. ما می توانیم بررسی کنیم که آیا مسیرها باز هستند یا نه. اگر مولتی متر تداوم را نشان دهد، صدای بوق می دهد. این بدان معنی است که مسیر اوکی است. و اگر بوق ندهد به این معنی است که مسیر خراب است. برای تعمیر مسیر شکسته، همه تکنسین ها جامپر می سازند. پرش به معنای لحیم کردن یک سیم عایق نازک از یک سر مسیر شکسته به انتهای دیگر است.

 

با این تنظیم، کوتاه بودن یا نبودن برد مدار را نیز بررسی می کنیم. اتصال کوتاه را با نگه داشتن سیم ها روی ترمینال های مثبت و منفی کانکتور باتری بررسی می کنیم و همچنین سیم ها را معکوس می کنیم. اگر صدای بوق را از هر دو طرف دریافت کنیم، برد مدار کوتاه است، اگر صدای بوق را فقط یک بار دریافت کنیم، کوتاه نیست.

 

در برخی از مدل های تلفن همراه، صدای بوق را نخواهید شنید. در عوض مقداری قرائت (مثل 255، 282، و غیره) را روی صفحه مولتی متر خواهید دید یا فقط 1. بنابراین اگر خواندن 2 بار را مشاهده کردید، یعنی حتی پس از معکوس کردن پروب ها، برد مدار کوتاه است.

لینک مقاله اصلی: https://www.allgsmtips.com/how-to-use-a-multimeter-in-mobile-phone-repairs/

اشتراک گذاری:

جهت مشاوره رایگان در خصوص دوره های آموزشی و یا خرید تجهیزات، شماره تلفن خود را در فرم زیر وارد و ارسال نمایید.

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

مشاوره در واستاپ

جهت شرکت در جشنواره، شماره تلفن خود را در کادر زیر وارد نمایید.