تفاوت 8 هسته ای و 4 هسته ای و عملکرد آنها
از دوران اختراع گوشی های هوشمند تا به کنون یکی از بزرگترین سردرگمیهای طرفداران گوشیهای هوشمند مربوط به تعداد هستههای پردازنده است؛ پردازندهای که نقش اصلی در عملکرد گوشیهای هوشمند دارد. در سال های اخیر برندهای مختلف گوشی با رونمایی از گوشی هایی با پردازنده های ۸ هسته ای موجب به وجودآمدن بحثی شده اند که این پرسش را مطرح می سازد که مزایا و معایب گوشی هایی با پردازنده ۸ هسته ای در مقایسه با گوشی های ۴ هسته ای چیست؟
گوشی ها 4 هسته ای و عملکرد آن ها :
تا حدود سه سال پیش، گوشیهای هوشمندی با پردازنده چهار هستهای جزو کالاهای لوکس دنیای موبایل بودند و تنها چند گوشی پرچمدار وجود داشتند که از پردازنده چهار هستهای بهره میبردند. در پردازندههای چهار هستهای و در برخی شرایط میتوان تمام هستههای پردازنده را به کار انداخت و البته هنگام انجام فرایندهای ساده مانند وبگردی و پیام دادن از هر چهار هسته پردازنده استفاده نمیشود. با این وجود اگر در حال پخش فیلمهای باکیفیت یا با برخی از بازیهای سنگین گرافیکی باشید همه هستهها شروع به کار میکنند. همانطور که میبینید محصول مدیاتک به طور متوسط 30 درصد 4 هسته را به کار گرفته اما محصول چهار هستهای دیگر، 60 درصد دو هسته و تقریباً 0 درصد دو هسته را به کار گرفته است. نتیجه باز هم 30 درصد استفادهی متوسط است ولیکن روش توزیع بار پردازشی کاملاً متفاوت به نظر میرسد.
نتیجهای که از بررسی نمودارهای فوق میگیریم این است که برخی اپهای اندرویدی در حال حاضر میتوانند از 8 هسته هم استفاده کنند اما نه به صورت کامل. اپلیکیشن بهینهای مثل گوگل کروم 60 درصد 4 هسته را به خدمت میگیرد اما در مواجهه با 8 هسته، فقط 30 یا نهایتاً 40 درصد را به طور متوسط استفاده میکند. بنابراین اگر هستههای بزرگتر و سریعتری وجود داشته باشد، بهتر از تعدد هستههاست.
گوشی های 8هسته ای و عملکرد آن ها :
بالاخره اولین پردازشگرهای ۸ هسته ای کوالکوم در مقیاس انبوه در سال ۲۰۱۴ تولید شد. اسنپ دراگون ۸۱۰ اولین بار در LG G Flex 2 گوشی قابل انعطاف ال جی به کار رفت که نتیجه خوبی به همراه نداشت. از عمده مشکلات آن می توان به داغی بیش از حد و پایین آمدن کارایی به تبع آن از مشکلات G Flex 2 نام برد، وجود تاخیر در اجرای برنامه های روزمره مثل استفاده از کیبورد، بازکردن پنجره جدید در کروم، باز کردن اپ های دوربین و حتی بازگشت به منوی اصلی به کندی صورت می گرفت؛ حرکت بین منوها نیز با تاخیر قابل توجهی صورت می گرفت که سبب نارضایتی کاربران شد. و شکست قابل توجهی را رقم زد. هشت هسته در واقع از دو دستهی چهار تایی تشکیل شده است و بر خلاف آنچه که روی آن تبلیغ میشود این هشت هسته همزمان کار نمیکنند. با توجه به طراحی پردازنده معمولاً دو مجموعه هسته وجود خواهد داشت که هر مجموعه از چهار هسته پردازنده تشکیل شده است. از این تعداد چهار هسته کم مصرف و چهار هسته دیگر قدرتمند و با مصرف بالا هستند. نکتهای که در اینجا باید به آن توجه شود این است که هستههای کم مصرف دراکثر گوشیهای هوشمند همیشه در حال کار هستند. بنابراین احتمالا نمیتوانید قدرت دو برابری را در یک گوشی با پردازش هشت هسته ای نسبت به گوشی با پردازنده چهار هستهای حس کنید.
دیدگاهتان را بنویسید