انواع سنسورها در گوشیهای هوشمند اندروید
در ذیل به شرح مختصری از حسگرهای موجود در گوشیهای هوشمند میپردازیم. اگر شما دارای یک گوشی پرچمدار یا ردهمتوسط هستید قطعاً دستگاه شما دارای تمامی این سنسورها هست. گوشیهای ردهپایین ممکن است مجهز به تمامی حسگرها نباشند
ـــــــ شتابسنج (Accelerometer)
این حسگر سرعت گوشی را به هنگام حرکت تشخیص میدهد. تشخیصدهی شتابسنج در هر حرکت دستگاه انجام میشود. گوشی را به صورت تخت روی سطح مسطح قرار دهید تا تشخیصدهی به وضعیت پایدار برسد. این حسگر همچنین برای تعیین وضعیت سهبعدی دستگاه مورد استفاده قرار میگیرد (به عنوان مثال وارونه یا افقی)
ـــــــ ژیروسکوپ (Gyroscope)
ژیروسکوپ یک قدم فراتر از شتابسنج عمل میکند. در واقع شتابسنج تشخیص میدهد که گوشی در فضای سهبعدی در چه وضعیتی قرار گرفته است اما نمیتواند چرخش آن را در این فضا تشخیص دهد. ژیروسکوپ به تشخیص این که گوشی در کدام محور در حال چرخش است کمک میکند. این موضوع در بازیهای تیراندازی اولشخص و همچنین بازیهای مسابقهای بسیار کاربردی است.
ـــــــ مغناطیسسنج (Magnetometer)
گوشی شما قادر به تشخیص میدانهای مغناطیسی است و احتمالاً تاکنون به این موضوع پی بردهاید. این حسگر برای تشخیص قطب شمال در اپلیکیشنهای قطبنما به کار میرود.
ـــــــ حسگر مجاورتی (Proximity Sensor)
این حسگر شامل LED و تشخیصدهندهی اشعهی مادون قرمز است و در محل قرارگیری گوش بر روی گوشی قرار دارد. بیشترین کاربرد آن زمان مکالمه است، هنگامی که دستگاه را بر روی گوش خود قرار میدهید صفحهنمایش گوشی خاموش میشود و با جدا کردن دستگاه از گوش، صفحهنمایش مجدد روشن میشود. عملکرد آن بر این اساس است که این حسگر بر روی شی نزدیک، اشعهی مادون قرمز متراکم میکند (که توسط چشم انسان نامرئی است) و تشخیصدهندهی اشعهی مادون قرمز فاصلهی حسگر تا جسم را تشخیص میدهد.
ـــــــ حسگر روشنایی (Light Sensor)
این سنسوروضعیت روشنایی محیطی که گوشی در آن قرار گرفته است را تشخیص میدهد.
ـــــــ فشارسنج (Barometer)
این حسگر در گوشیهای ردهبالا یافت میشود و وظیفهی آن تشخیص ارتفاع گوشی از سطح دریا است.
دیدگاهتان را بنویسید