وبلاگ

نحوه استفاده از Rework Station در تعمیر تلفن همراه

نحوه استفاده از Rework Station در تعمیر تلفن همراه

ریورک استیشن دستگاهی است که هوای گرم را با دقت بیرون می‌دهد و برای گرم کردن آی‌سی (تراشه‌ها) یا تعویض آن‌ها استفاده می‌شود. بسیاری از مواقع، آی سی ها لحیم می شوند یا برخی از اتصالات با برد مدار را از دست می دهند که باعث ایجاد خطاهای مرتبط می شود. به عنوان مثال، اگر آی سی (مدار یکپارچه) برای توزیع برق در PCB (برد مدار چاپی) باشد و اگر خشک شود (برخی از اتصالات خود را با PCB قطع کند)، ممکن است منجر به روشن نشدن تلفن همراه شود. اگر آی سی مربوط به صدا باشد، صدایی وجود نخواهد داشت. این در آی سی های BGA بیشتر دیده می شود، در حالی که در آی سی های SMD قدیمی به این اندازه نبود. همچنین برای لحیم کردن قطعات الکترونیکی لحیم شده روی مادربرد مانند پورت های شارژ، میکروفون و غیره استفاده می شود. در چنین مواقعی تکنسین از ماشینی استفاده می کند که با آن راحت تر است!

دلایل لحیم کاری خشک IC ها عبارتند از:

ارتعاشات
گرمایش و سرمایش مکرر
افتادن گوشی با یک تکان بالا
مدت زمان طولانی (ساییدگی و پارگی)

 

در چنین مواردی، تکنسین‌ها در سرتاسر جهان گجت را اعم از تلفن همراه، تبلت، لپ‌تاپ یا مادربرد رایانه باز می‌کنند و آی‌سی خاص را روی مدار آن گرم می‌کنند. اغلب اوقات، گرم کردن آی سی مشکل را حل می کند.

 

اگر مشکل هنوز حل نشده است، 2 گزینه یا مرحله دیگر برای رفع آن وجود دارد:

برای برداشتن آی سی، آن را دوباره توپ کرده و دوباره تعمیر کنید. این گزینه به ندرت توسط تکنسین ها استفاده می شود و فقط در صورتی امتحان می شود که آی سی جدید در دسترس نباشد. اگر مشکل برطرف شد، به این معنی است که توپ های زیر آی سی ممکن است اتصال کوتاه پیدا کرده باشند. و اگر مشکل حل نشد باید آن را تعویض کنید
آی سی را تعویض کنید. اگر عیب برطرف شود به این معنی است که آی سی قدیمی ایراد داشته است.

توضیحات بالا برای رسیدن به این موضوع که نحوه استفاده از ایستگاه مجدد کاری است ضروری بود

ایستگاه دوباره کاری با نام های SMD Rework Station و BGA Rework Station نیز نامیده می شود. تکنسین ها در زبان عامیانه به آن دمنده یا تفنگ هوای گرم نیز می گویند حتی اگر دو ابزار مختلف باشند. این روزها همچنین روی فناوری مادون قرمز کار می کند. مزیت اصلی دستگاه مادون قرمز این است که در هنگام استفاده از آن، هیچ قطعه پلاستیکی را نمی سوزاند، اگر در نزدیکی آن باشد!

باید در نظر داشته باشید که 2 تنظیمات زیر را به درستی تنظیم کنید:

گرما: درجه حرارت بیشتر مورد استفاده با توجه به اندازه آی سی بین 300 درجه تا 400 درجه است. اگر آنالوگ است که نشانگر ندارد یا نمایشگر فقط دستگیره دارد، دکمه گرما روی 3.5 تنظیم می شود.
هوا: تنظیم هوا کمی بالاتر از حداقل نگه داشته می شود. اگر هوای بیشتری استفاده شود، ممکن است به قسمت های مجاور آسیب برساند یا حذف شود و در صورت عدم استفاده از هوا، ممکن است سیم پیچ داخل دسته را بسوزاند. بنابراین باید آن را در حالتی قرار دهید که همراه با گرما کمی هوا نیز خارج شود.

 

2 تنظیمات بالا نیز ممکن است بسته به شغل و موقعیت متفاوت باشد. همچنین باید نوک مناسب را با توجه به کار یا پهن یا باریک انتخاب کنید.

شما باید از فلاکس لحیم کاری استفاده کنید که نوعی خمیر مایع است که قبل از گرم کردن یا خارج کردن آی سی در لبه های آی سی اعمال می شود.

حالا وقتی با تمام تنظیمات آماده شدید و شار را اعمال کردید، فقط باید دکمه ایستگاه دوباره کاری را روشن کنید و دسته آن را طوری حرکت دهید که نوک جایی که گرما به صورت دایره ای خارج شود، داخل لبه های مدار مجتمع. اگر می خواهید فقط آی سی را گرم کنید تا 2 تا 3 بار به حرکت ادامه دهید. و اگر می خواهید آن را بردارید، به حرکت خود ادامه دهید تا آی سی از روی برد شل شود و سپس آن را با موچین بلند کنید. اگر شل نشده است سعی نکنید آن را با قدرت بیرون بیاورید زیرا ممکن است به نقاط زیر روی تخته آسیب برساند.

 

توجه: بهتر است قبل از انجام این روش روی بردهای زنده کار، روی بردهای مدار مرده تمرین کنید و ویدیوهای بیشتری از افراد حرفه‌ای را در یوتیوب ببینید، اگر فردی خودتان هستید و نمی‌دانید چگونه این کار را انجام دهید. ما همچنین به شما توصیه می کنیم که پس از مطالعه این راهنما به دنبال آموزش عملی حرفه ای باشید تا کل روش را به درستی انجام دهید.

لینک مقاله اصلی : https://www.allgsmtips.com/how-to-use-a-rework-station-in-mobile-phone-repairing/

اشتراک گذاری:

جهت مشاوره رایگان در خصوص دوره های آموزشی و یا خرید تجهیزات، شماره تلفن خود را در فرم زیر وارد و ارسال نمایید.

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

مشاوره در واستاپ

جهت شرکت در جشنواره، شماره تلفن خود را در کادر زیر وارد نمایید.