Clock Speed یا سرعت اجرای پردازنده+بررسی موارد تحت تاثیر
تحت تاثیر کارایی ها و استفاده های نادرست و بدون دقت که از سیستم های لپ تاپی و موارد تحت عنوان آن انجام میشود،
بیشتر کاربران تعریف عمیق و درست و به جای از سخت افزار های لپ تاپی اعم از باتری های لپ تاپ،سیکل و چرخه های لپ تاپ و یا cpu و …ندارد و همین موجب بهم ریختگی سخت افزاری لپ تاپ آن ها میشود.هماطور که در مقاله آشنایی بیشتر با سی پی یو لپ تاپ cpu را به طور جامع به شماتوضیح دادیم در این مقاله Clock Speed یا سرعت اجرای پردازنده و برخی از موارد دیگر تحت عنوان این موضوع را برای شما به اشتراگ میگداریم.
سرعت اجرای پردازنده یا Clock Speed
ویژگی Clock speed به سرعتی گفته می شود که ریز پردازنده ها هر دستورالعمل یا هر ارتعاش clock را اجرا می کنند. CPU به عدد دقیق clock tick یا چرخش نیاز دارد تا هر دستورالعمل را اجرا کند. هرچه نرخ این clock ها بیشتر باشد، CPU سریعتر می شود و یا می توان گفت عملیات اجرا کردن دستورالعمل ها زودتر انجام میشود. با واحد MHz اندازه گیری می شود که هر یک MHz معادل یک میلیون سیکل یا چرخش در ثانیه می باشد یا در برخی موارد از واحد GHz نیز استفاده می شود که معادل هزار میلیون چرخش در ثانیه اشت. هرچه سرعت CPU یا پردازنده شما بیشتر باشد، کامپیوتر در حالت کلی عملکرد بهتری خواهد داشت.
turbo boost چیست؟
شرکت اینتل برای حل مشکلاتی که اگر بخواهیم یه طور ساده بگوییم اجرای برنامه های سنگین مستلزم داشتن پردازنده هایی قدرتمند با تعداد هسته بیشتر و فرکانس بالاتر می باشد، شرکت اینتل تکنولوژی Turbo boost را طراحی کرده و در معماری پردازنده های خود از آن استفاده نموده است. استفاده از این تکنولوژی، موجب می شود تا پردازنده در ابتدا در فرکانس کاری پایین قرار گیرد و به انجام فعالیتهای عادی سیستم بپردازد. با اجرای برنامهی سنگین، پردازنده با استفاده از فناوری Turbo boost به فرکانس بالاتر ارتقاء پیدا می کند. این حالت موجب افزایش 75 درصدی فرکانس پردازنده می شود.
پردازنده های سیستم های core i5
پردازندههای Core i5 هم معمولا 4 هسته CPU دارند و معمولا Hyper-Threading ندارند و در برخی مدلها فقط Turbo Boost وجود دارد. این نوع CPUها تا 6مگ کش و حتی بیشتر دارند ولی Core i3 تا 4مگ کش دارد و البته نسلهای بروزتر کش بالاتری دارند.
پردازنده های سیستم های core i7
تفاوت پردازندههای Core i7 با پردازندههای دیگر در سیستم سبب برخورداری از ویژگیهای کلیدی مانند Hyper-Threading و Turbo Boost میشود.اینکه اکثر این پردازندهها از 4 هسته برخوردار هستند و با داشتن تکنولوژی Hyper-Threading این هستهها تبدیل به 8 عدد میشود. و با داشتن کش بالاتر این نوع CPUها یک سروگردن از دیگر پردازندهها بالاتر است.
پردازنده های سیستم های core i9.
آخرین نسخه از پردازندههای اینتل پردارنده های این سیستم بوده است و در واقع قدرتمندترین آنهاست که در برخی مدلها تا 20مگ کش و 10 تا هسته دارد که در واقع یک سرور است. نسل هشتم این پردازندهها 12مگ کش و نسل دهم 20مگ کش دارد. مجهز به تکنولوژی Hyper-Threading، Turbo Boost و Thermal Velocity Boost است که تکنولوژی آخر بدون دستکاری و هیچ تنظیمی سرعت فرکانس و Clock Speed را تا 5.3 گیگاهرتز افزایش میدهد.
دیدگاهتان را بنویسید